Kerstmarkt Buiten Groot Succes!

Er was veel entertainment, veel leuk gevulde kramen en erg veel bezoekers. We hebben het natuurlijk over Kerstmarkt Buiten!

Dit jaar was de tweede editie van Kerstmarkt Buiten. Op zaterdag 16 en zondag 17 december bezochten ruim 3.000 bezoekers het evenement in Almere Buiten. Voor kinderen waren er uiteraard ook veel activiteiten, zoals blikgooien, boomstamzagen, Oud Hollands koppengooien, op de foto met de kerstvrouw, knutselen en tekenen in het Buitenhuis, een ritje maken in de arreslee en natuurlijk de favoriet van de meeste kinderen, een foto maken in de Giant Snowglobe van Jumping Almere.

Voor €3 konden alle bezoekers een Kerstmarkt Buiten mok kopen. Hierbij kregen zij 3 gratis consumpties, een kerstmuts en een sjaal cadeau. Dit verliep goed en er waren veel positieve reacties over.

Net als over de mokkenverkoop was er over het entertainment ook veel positief geluid te horen. Met name de dinosaurus van Almere Jungle in kerstkleding die rond liep viel goed in de smaak bij de kinderen, net als de steltlopers en lopende kerstbomen.

Op zaterdag was het Mobile Media Lab van Politie Buiten Hout te vinden op het Globeplein. Ook op zaterdag waren er bij kerk De Drieklank een aantal kramen en was er een levende kerststal. Op beide dagen stond stichting Bot op het Globeplein met schapen en pony’s.

Op het Buitenplein werd er genoten van optredens van HK-concerten, Brass Band Almere, Dance Delicious en ook van alle oude ambachten. Om even op te warmen was er een kampvuur waar je heerlijk met warme chocolademelk en marshmallows kon genieten van livemuziek.

Door het hele centrum reed de prachtige arreslee rond en de zingende kerstman was te vinden in de Reykjavikstraat.

Het was in 1 woord een geslaagd evenement. Met dank aan Fromm Santa voor alle kramen, stichting Bot, Jumping Almere, HK-concerten, Brass Band Almere, Dance Delicious, de zingende kerstman, steltlopers, lopende Kerstbomen, het Mobile Media Lab van Politie Buiten Hout en natuurlijk al onze kraamhouders.