Tour Sociaal Domein

happy-familyTour Sociaal Domein: Ouders van Almere

Ben jij er bij op 10 september in Almere Buiten? Wethouders Froukje de Jonge en René Peeters touren door heel Almere om te horen hoe jij vandaag de dag zorg en ondersteuning ervaart. Steeds staat er een thema centraal en dat is dit keer ‘ouders van Almere’.

Het grootbrengen van kinderen tot volwassen burgers is een taak waar velen bij betrokken zijn: ouders, leerkrachten, trainers van een sportvereniging, de naschoolse opvang etc. Bij het ontwikkelen van kinderen tot gelukkige, zelfstandige en mondige volwassen burgers komt veel kijken.

Gelukkig gaat het met de meeste kinderen in Almere goed. Soms is er ondersteuning nodig. Hoe ervaren ouders ondersteuning door professionals? En sluiten de voorzieningen aan bij hun behoeften? Sinds januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor deze ondersteuning en het is voor beide wethouders van grote waarde om het persoonlijke verhaal van Almeerse ouders te horen.

Op twee momenten kun je aanschuiven bij de wethouders aan tafel. Het eerste moment is in de kantine van zwembad de Vrijbuiter van 10:00 tot 10.55 uur. Een goed gekozen plek, zodat ouders die gaan zwemmen met hun kinderen of net klaar zijn meteen de wethouders kunnen ontmoeten.

Daarna nemen Froukje en René plaats op een van de picknickbanken op het gezellige Buitenplein. Vanaf 11:00 uur kun je aanschuiven, terwijl er voor de kinderen van alles te doen is. Laat dat maar aan Winkeliersvereniging Buitenmere over!

De wethouders verwachten dat het een thema is dat de tongen losmaakt en kijken uit naar de gesprekken.